Annemarie Bijl
Praktijk voor Psychologie en Psycho-oncologie, verlies- en rouwverwerking

Werkwijze
In onze eerste ontmoeting wil ik een beeld krijgen van de problemen zoals jij die ervaart en wat je wenst te veranderen.
Bij milde klachten kunnen we snel aan de slag gaan. Bij ernstiger klachten wil ik graag aanvullend onderzoek doen om tot een goede diagnose te komen.
Indien je beter gebaat bent met een therapie die ik je niet kan geven dan zal ik je helpen met een gepaste verwijzing.

Wat doe ik als psycholoog en wat doe je zelf?
Als psycholoog ben ik onafhankelijk. Dat maakt het praten met mij anders dan praten met bijvoorbeeld je partner of een familielid. Ik zal zonder oordeel naar je verhaal of je klachten luisteren. Je kunt je veilig en vrij voelen om mij te zeggen wat je wilt en wat je voelt. Als je daar geen woorden voor kunt vinden, zal ik je daarbij helpen.
Ik ben betrokken bij je verhaal maar tegelijk bewaar ik voldoende afstand zodat ik vanuit een neutrale positie objectief en soms ook confronterend kan blijven.
Als behandelaar reik ik je geen pasklare oplossingen aan. Het doel van de gesprekken is om je zelfinzicht te vergroten en je handvatten te geven om de door jou gewenste verandering(en) te bereiken én te behouden. Daarvoor zal ik je regelmatig wat opdrachten meegeven.
De behandeling wordt afgesloten als jij je weer beter voelt en zelfstandig verder kunt. Meestal is dat na 5 tot 8 sessies van een uur maar soms zijn 2 sessies voldoende om de draad weer op te pakken.
Het blijkt namelijk dat cliënten zeer goed in staat zijn om met een beetje ondersteuning hun klachten op te lossen. Mensen zijn dan ook veel sterker dan dat zij zelf vaak denken.

Annemarie Bijl
Contact